Zár az égbolt

2011. január 19-ével a Fűben alvás jobblétre szenderülésbe oldódott, és 19 hónap éberkóma után megszűnt aktívnak lenni. Ezt úgy írom le, mintha mekkora jelentősége lenne, de azért valamennyi van neki, leginkább nekem.
További ügyködéseim a Légypapíron. Jó éjszakát.

2010. május 10., hétfő

Nem lesz olcsó

Az életcél az életcél.
És lévén az életcél szabványos folyósságú képlékeny konzisztenciájú betonhoz hasonlatos, adjunk hozzá egy kis folyósítót, és máris dolgozgathatunk rajta, és még nem is kell Lajos bátyánnkal sódert - bocsánat: adalékanyagot - lapátolni.
Ez nyilván egy felfoghatatlan értelmű hasonlat annak aki nem tanulja az anyagtant - bár megkockáztatom, hogy nekik is zagyva - de elég az hozzá, hogy életcélom megspékeltem pár pingvincsúsztatóan, és lámaköptetően értékes nedűvel. Szikhilló kolléga: legyen elég neked annyi, hogy egyik darabjához se te fogsz hozzá segíteni - hacsak nem követed nagy elődünk példáját, hogy eme szent célra fordítsd egyévi jövedelmed.
A Lista prototípusát mostan i.sz. nullanulla nulla óra nulla perckor lefektetem, és tesszük hozzá a magunkét, ahogy a név, és a haladás kötelez minket:
Minden buli Whiskyvel kezdődik, és különleges érzelmek kötnek Írországhoz; így az egyenlet megoldása: Redbreast, a világon egyedüli pure pot technológiával gyártott 12 évig tartogatott Irish potom 42 Euro pro üveg
Eddig nem is olyan vészes, másrészről furdal a kíváncsiság, hogy mrie büszkék az Írek leginkább.
Olyannyira büszkék rá, hogy az úgynevezett Jameson rarest vintage reserve árértékét a piacon csak úgy becézik: 400 Eur
A borok listája igazán kedzetleges természetesen ez fog fejlődni a legtöbbet, kezdetnek legyen elég a világ legjobb desszert-fehér, és száraz-vörös bora:
Chäteau d'Yquem (Sauternes) 400 Gbp
Chianti Classico 1968 531 Gbp
A Pezsgő lista előrehaladott, a tudomány mai állása szerint négy pezsgőre tartok kissebbfajta igényt:
Luis Roederer Cristal 176 Gbp
Krug Grande Cuvée 128 Gbp
Veuve Cliquot La Grande Dame 125 Gbp
Möet & Chandon Dom Pérignon 1998 275 Gbp
Az életcélom éppen: 1635 Gbp + 442 Eur; ami forintban ..... húúúú de izgíííííí, tippeljétek meg, beírom a végét kommentbe alá

1 megjegyzés: