Zár az égbolt

2011. január 19-ével a Fűben alvás jobblétre szenderülésbe oldódott, és 19 hónap éberkóma után megszűnt aktívnak lenni. Ezt úgy írom le, mintha mekkora jelentősége lenne, de azért valamennyi van neki, leginkább nekem.
További ügyködéseim a Légypapíron. Jó éjszakát.

2010. augusztus 27., péntek

Értelem pack

Mert mikor az igazat - a legegyszerűbb igazságot - kimondod, tudnod kell, hogy rögtön lángok gyulladnak fel körülötted: a szenvedély, a számonkérés, a sértettség lángözöne. Aki az igazat mondja, tűztengeren halad át, s helyesen teszi, ha egyfajta azbesztruhába öltözik, máskülönben tüstént elperzselik a lángok. Ez az azbesztruha soha nem lehet más, mint a közönyös és kérlelhetetlen nyugalom, a parancs és a szolgálat nyugalma: nem tehetsz mást, így kell cselekedned, akkor is, ha elégetnek.
Márai Sándor


Az igazság ellentmond természetünknek, a tévedés nem, s ennek oka igen egyszerű: az igazság azt követeli, hogy ismerjük el korlátoltságunkat, a tévedés hízeleg nekünk, hogy lényünk - így vagy úgy - határtalan.
Goethe


Nem tudom elképzelni a bölcsességet bizalmatlanság nélkül. A Szentírás azt mondja, hogy a bölcsesség kezdete az istenfélelem. Ami engem illet, én inkább azt hiszem, hogy az emberfélelem.
Chamfort


A hülyék Isten szegény gyermekei; a buták a pokol szövetségesei.
Márai Sándor


Nagyon butának kell lennie az embernek ahhoz, hogy ne tudjon róla.
Feleki László


 
 
 

1 megjegyzés: