Zár az égbolt

2011. január 19-ével a Fűben alvás jobblétre szenderülésbe oldódott, és 19 hónap éberkóma után megszűnt aktívnak lenni. Ezt úgy írom le, mintha mekkora jelentősége lenne, de azért valamennyi van neki, leginkább nekem.
További ügyködéseim a Légypapíron. Jó éjszakát.

2010. június 19., szombat

Sad but true

8 napon belül kétszer maradtam le ingyen Kiscsillagról. Mondom a receptet:

Végy egy 4 napos sörfesztivált Szegeden. Dolgozz fűszergyárban az első napján, hogy a másodikra dög fáradt legyél, és fájjon a lábad! Ne menj el este 9re a második napon a lakótársakkal, akárhogy győzködnek, mert ugyebár dög fáradt vagy. Jusson eszedbe, hogy nézted is nem rég a plakátját neten, és legyen evidens, hogy Tóth Gabira biztos nem tudnak elráncigálni dög fáradtan. Másnap, a sörfeszt harmadnapján vedd észre a gyakorlati helyedül szolgáló helyi hírportálon a nyitónap cikkjét. Abban benne van a program is - a fesztivál másnapján este Pál utcai fiúk, majd Kiscsillag koncert, természetesen ingyen és szabadtéren. Nem Tóth Gabi?! Te gyökér - tavalyi plakátot néztél! Depizz be! Így indulj neki a sörfesztnek, mivel a hétvégéről riportot kell írnod a már említett hírportálnak. Amelynek egyébként témákat is kell keresned, amiről lehet írni, ezért nézz szét az est.hu-n szegedi eseményekért. Közben itt találj rá a Fishing on Orfű fesztivál cikkjére, aminek a végén egy triviális kérdésre válaszolj, névvel, email címmel - mert miért ne? - ugyanis nyerhetsz vele kétfős napijegyet. Aztán pár nap múlva felejtsd el az egészet. A FoO első napja előtt hallgass épp Kiscsillagot, közben hívjon fel egy kedves hölgy, és hagyd, hogy elmondja, hogy nyertél egy kétfős napijegyet Orfűre, ami tehát másnap kezdődik. Örülj, mint majom az összes testrészének, de azért pánikolj be a tények tükrében. Szombaton többek közt Kiscsillag és Quimby. Mi ez? Gondviselés?... Takarodj haza vidékre, aztán Szervezkedj!

Pénteken már ne hidd el, hogy egyszerűen senki nem tud eljönni a haverok közül. Próbálkozz a bátyádnál és a barátnőjénél. Teljen el egy nap aközött, hogy közlik, hogy jönnek, de sokba kerülne és esni is fog, és aközött, hogy közlik, hogy mégse jönnek. Megint egy kis pánik, de már szinte kakild le az egészet, mert mindenképp menni akarsz. Péntek kora este találj egy barátnét, aki jött volna, ha csütörtök este szólsz neki... Káromkodj. Találj még egy barátnét, aki péntek este elfoglalt, de közli, hogy TALÁN. Reménykedj, szervezkedj tovább, mert nincs még sátrad se. Hagyd, hogy pár kört rohanjon körülötted az idő, eztán késd le a kora esti buszt Pestre. Mivel a későbbivel mész fel, találkozz az év eddig legnyagyobb viharával. Ehhez a megfelelő körülmények: Hátizsák, nyári ruházat, baseball sapka. Rohanj szemben az orkánnal, felfelé a 18. kerület lejtőjén, 1 méter látótávolságban úgy, hogy ömlik a víz felülről, oldalról, alulról egyaránt.
Ázz rojtos fossá.
Közben hallgass hangulatot szinten tartó zúzást (The Offspring - Stuff Is Messed Up). Döbbenj rá, hogy így nem tudsz találkozni és beszélni Miss Talánnal, és arra, hogy a váltóruházatodnak is annyi. Viszont lett sátor. Reménykedj egész este, de még szombat reggel is, hogy visszahív egy igennel a lány. Ne aludj éjjel - ne tudj aludni. A szombat reggelt kezdd köhögve, kialvatlanul, begyulladt szemekkel, erőtlenül, válasz nélkül, hogy mégis elmenjen a kedved az egésztől, ha már többen elvették körülötted... Csöndben hagyd magad meggyőzni apád által, hogy csak egy kínlódás lenne az egész. Érvei:
 - borzalmas időjárás
 - ismeretlen helyek, helyszínek - egyedül!
 - nulla váltóruha, vizenyős cipő, se esernyő, se esőkabát
 - fáradt, beteg, zombi külső
 - sokba kerül, messze van, csak egy napra mész amúgy is
 - megmarad a pénzed is erre a nagyon szűkös hónapra
 - lesznek még a zenekarok máskor is, hátra van még a nyár fele...
 - maradj itthon, pihenjél...

És kész is a lebeszélés, lelombozva nem megy a dolog.
Pedig simán elmehettem volna egyedül - sátorral, pécsi fuvarral, és a helyszín körül bevittem volna ingyen bárkit, aki szimpatikus...
Persze jönnek majd a vigasztaló szavak, hogy jól döntöttem, meg okosan, meg megmarad a pénzem stb. De attól még kihagytam egy ajándékélményt egy gyönyörű helyen a kedvenc zenekaraimmal. Megint. (: Összességében ingyen Kiscsillagról harmadszorra maradok le... :)

6 megjegyzés:

  1. Tanulság az elsőhöz: menj el még tóthgabira is hátha kiscsillag lesz belőle.
    ----------------------------------
    Ne várj vigasztalást ecsém eza Para az ismeretlentől elég hááát ... nem mondok rá semmit. Jövőre személyesn kötözlek egy fához és hurcollak le orr-fúre

    VálaszTörlés
  2. öhm.... para az ismeretlentől? jájjj, pont egy feszten? ahol minden részeg ismeretlen beszélget a másik ismeretlen részeggel? :D pont egy feszten, amikor a környező települések hemzsegnek a fiataloktól? :D ( akik amúgy segítenének kiigazodni az úttalan utakon ) Esik az eső, nincs váltóruha? miről beszélsz? ruhát be a hátizsákba, a bőr nem nedvszívó!!!! :D aztán ha elállt fel a pólót, fel a nacit! :D megmarad a pénzed??? az ingyenjegy nem beváltásával? (megsúgom, a másikat eladhattad volna és akkor lett volna pénz még több szeszre! ) :D amúgy meg az a 2000 ft amit aznap este elköltesz.. elköltöd a mekdonálcban is.. :D
    nos, én is levontam a következtetést: nem vagy FESZTARC!!!:DDDD

    VálaszTörlés
  3. űű srácok, ne bántsatok :D

    Brig, nem is lehetek fesztarc, mivel még egy feszten se voltam életemben (a Kárpátfeszt nem számít...), fingom nincs az egészről, aztán úgy döntöttem, nem egyedül akarom felfedezni.
    a jegy meg nem volt eladható :P 7000 ft-re jött volna ki, ha elmegyek - ugrott volna a közösköltség :D
    de ami az elázást illeti: lehet h nem jött át, de mindenem, ismétlem midnenem szétázott, reggelig sem száradt meg a készletem :P pesten apámnál nincs semmi ruhám :S bele is betegedtem reggelre, elment a kedvem az egésztől; attól h tökidegenségbe menejek leharcolt állapotban, egyedül.

    ha vki jött volna velem, mindjárt más... de még az sem :( én pedig nem tudom úgy felfogni, mint Te :)

    na ennyit erről, legközelebbi orfűre tehát normálisan megyek, már meghívóm is van ^^

    VálaszTörlés
  4. Vittorio: parancsolsz? :D


    Botzee: jójójó, értem én.. majd legközelebb ^^ mondjuk szerintem idén Hegyalján szabad strand lesz az árvíz miatt :DDDD nem tudom, hogy mi lesz ott.. :D

    VálaszTörlés
  5. Pepe bazmeg ez bennfentes poén xDDD

    Brig, vigyél kenut :)

    VálaszTörlés