Zár az égbolt

2011. január 19-ével a Fűben alvás jobblétre szenderülésbe oldódott, és 19 hónap éberkóma után megszűnt aktívnak lenni. Ezt úgy írom le, mintha mekkora jelentősége lenne, de azért valamennyi van neki, leginkább nekem.
További ügyködéseim a Légypapíron. Jó éjszakát.

2010. július 26., hétfő

új audiofájl-formátum: *.thc ???

Hangdrogok terjednek a cybertérben. Binaurális hangoktól az I-Doser jelenségig.

A címre kattintva az Index egyik cikkét olvashatod, amiből kiderül, hogy évek óta kísérleteznek az agyhullámok manipulációjával csupán hanghatások segítségével. Ebben szerintem nincs semmi különös, logikus, hogy állapotainkat módosíthatják mindenféle frekvenciák, gondoljunk csak arra, amikor kiráz a hideg bizonyos akkordoktól, énekhangoktól. A közérzetre is alapvető hatást gyakorolhat bármilyen zene.
Na de vegyi anyagok termelésére bírni a tekervényeinket zúgásokkal meg dörmögésekkel: elég ergyán hangzik. Habár, ha létezne mégis a drog-hang jelensége, annak valami eszeveszett módon tudna örülni az ember gyermeke, köztük anyám fia is!
Mindenesetre egyesek úgy gondolják, hogy van ilyen már most is, és ténylegesen terjesztik weboldalakon, gyakorlatilag kereskednek is vele. Mondjuk ahhoz, hogy valaki árulja, egyáltalán nem kell elhinnie, hogy működik, nyilván elég, ha van, aki elhiszi. Itten pl. lehet rendelni pár cédényit ezekből az agyhullámvasutakból.
Aztán titkosan, amolyan underground jelleggel is tűnögetnek elő az I-Doser hanganyagok, és terjednek a fiatalok közt, így nem meglepő, hogy közösségi és fájlmegosztó oldalakra is eljutottak. Mindjárt itt a Tyúbon megtalálható zúgások és azok "hatásairól" készített furcsa videók, amelyek alatt mulatságos kommentek fejezik ki a közönség megosztottságát. Káromkodás, remény, agymosottság, van minden, mint a teleshopnál.
A slusszpoén, hogy az igazi, "hagyományos" drogosok szerint faszául működik a cucc... :)
Sokan vannak, akik hagyományos drogok mellé, kiegészítőként használják az Idosert, az egyik bolt szerint a vásárlóik rettentően elégedettek az ilyesfajta mixelés eredményeivel.
Hallgattam én is, amit találtam, és a Hand of Godra például egész finoman álomba pottyannék egy fárasztóbb nap után. De utazáson nem vettem részt, és a két slukk zöld utáni pár másodperces érzést sem közelítette meg... Szerintem hagyjuk, egy ornitológus is jobb eredményre számíthat a csicsergésektől.
Nos, akkor itt van a binaurális hang működési elve, csak a miheztartás végett:
Az elmélet szerint ha a két fülönkben egyszerre hallunk két, frekvenciájukban nem nagyon eltérő hangot, akkor az agyunk hallásközpontja a két hanghullámból létrehoz egy harmadikat, ami a két frekvencia különbségén szól. Ez a fantomhang jellemzően a hallhatósági küszöb, vagyis 20 hertz alatti – ha ennél sokkal nagyobb a különbség, az két külön hangként érzékeljük, és nem lép fel a jelenség. A fantomhang közel van az agy EEG-vel mérhető, olyan saját hullámaihoz, mint az alfahullámok 8-12 hertz között, a 4-7 hertzes thétahullámok, vagy az 1-4 hertzes deltahullámok, amelyek az agy más-más állapotaira jellemzők. Az agyunk pedig hajlamos szinkronizálni, és a saját agyhullámainak frekvenciáját hozzáigazítani a külső hatásra létrejött hangéhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése